Muzički studio

Paralelno sa nastankom Pjevačkog studija za djecu i mlade pojavila se potreba za angažovanjem muzičara. Udruženje je pokrenulo Muzički studio za djecu i mlade koji postoji od 2012.godine, te da mogu upisati djeca i mladi uzrasta od 12 do 25 godina.

Prolazeći radionice Muzičkog studija djeca i mladi poboljšavaju svoje izvođačke kapacitete, te mogućnost funkcionisanja u grupi savladavajući osnove timskog stvaranja muzike. Kroz proces se obrađuju različiti žanrovi u muzici i historijat razvoja muzike. Radi se na grupnom i individualnom izvođenju kompozicija. Polaznici svoja umijeća mogu prikazati učešćem u pozorišnim predstavama, performansima, javnim nastupima na manifestacijama, te organizovanjem koncerata Muzičkog studija za djecu i mlade. Različite vrste instrumenata su dobrodošle, a jedini uslov je da polaznici već dođu sa određenim predznanjem o sviranju instrumenta. Za rad sa polaznicima je zadužen Nermin Brković, student produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Muzički studio njeguje instrumente: klavir, gitara, bas, bubnjevi, violina, harmonika, flauta, klarinet.

Do ovog momenta polaznici Muzičkog studija su imali priliku učestvovati u pozorišnim predstavama u koprodukciji sa Pozorištem mladih Tuzle:

Udijelite sirotinji – 2012. godina

Weseljaci – 2014. godina

Iskorak – 2017. godina

Muzički studio je komponovao i producirao muziku za filmove:

Ruža – 2016. godina

Virtuelni zatvor – 2018. godina

Od gnijezda do zvijezda – 2019. godina

Svake godine redovni smo učesnici različitih manifestacija u gradu Tuzli i okolini.

Nakon procesa edukacije polaznici Muzičkog studija će dobiti certifikat kojim se potvrđuje da su savladali obrađene oblasti.