Prostorni kapaciteti

Udruženje “Mladi Tuzle” Tuzla djeluje u iznajmljenom prostoru Kuće Mladih Tuzle na adresi Envera Šiljka 19 – 75000 Tuzla.

U prostoru na navedenoj adresi nalazi se administrativni dio rada udruženja, te prostorije za sastanke, edukaciju, seminare, probe i rad sa grupama djece, mladih i odraslih.

Pogledajte kratki film o selidbi na novu adresu, kao i reportažu RTV7

Pored navedenog prostora, u okviru Ugovora o saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle dio aktivnosti realizuje se i na adresi Kazan Mahala 2 – 75000 Tuzla odnosno na sceni Pozorišta mladih Tuzle/dvorana Kaleidoskop.

Sastavni dio rada udruženja je terenski rad na području Grada Tuzle i drugih općina Tuzlanskog kantona (osnovne i srednje škole, centri za edukaciju, centri kulture, informisanja i obrazovanja, medijske kuće, ostala udruženja i organizacije).

POZORIŠTE MLADIH TUZLE uz podršku Vijeća roditelja Pozorišta mladih Tuzle u saradnji sa CENTROM ZA KULTURU TUZLA u okviru potpisanog Sporazuma o saradnji realizovan je projekat adaptacije bivšeg kina “Kaleidoskop” za potrebe realizacije projekata Pozorišta mladih Tuzle od značaja za razvoj kulture i umjetnosti i odgoja djece i mladih u Tuzli i okruženju.