Pjevački studio

U cilju povećanja palete svojih aktivnosti i pružanja još veće ponude za kreativnost djece i mladih Tuzle i Tuzlanskog kantona, a sa ciljem omogućavanja širenja pjevanja kao sredstva emotivnog sazrijavanja korisnika, u oktobru 2012. godine pokrenut je Pjevački studio Mladih Tuzle.

Pjevački studio Mladih Tuzle mogu upisati djeca i mladi uzrasta od 12 do 25 godina starosti, nakon čega su podijeljeni u dvije grupe u zavisnosti od nivoa pjevačkog umijeća i trenutnih kapaciteta i sposobnosti. Kroz radionice Pjevačkog studija za djecu i mlade polaznici imaju priliku upoznati se ispravnim načinom disanja, načinom kako nastaje glas, higijeni glasa, gdje ga sve i na koje načine možemo ispravno upotrijebiti, te kako koristiti glas u pozorišnim predstavama, ali i u svrhu prezentacijskih vještina. Obrađuju se kompozicije različitih pravaca u muzici kroz grupni i individualni rad sa polaznicima.

Polaznici svoja dostignuća imaju priliku prikazati u pozorišnim predstavama, performansima, razičitim javnim manifestacijama, te organizovanim koncertima Pjevačkog studija za djecu i mlade. Za rad na edukaciji djece i mladih prvobitno je od dana osnivanja bila zadužena Lejla Teskeredžić, profesor solo pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla i redovni profesor tehnike glasa na Akademiji dramskih umjetnosti Tuzla. Nakon dvije godine za lidera studija imenovana je Anela Huremović, magistar engleskog jezika i književnosti i dugogodišnja saradnica u radu Pjevačkog studija.

Polaznici Pjevačkog studija su imali priliku učestvovati u pozorišnim predstavama nastalim u koprodukciji sa Pozorištem mladih Tuzle:

  • Udijelite sirotinji – 2012. godina
  • Romeo i Julija – 2013. godina
  • San ljetne noći – 2014. godina
  • Weseljaci – 2014. godina
  • Ljepotica i zvijer – 2015. godina
  • Mala Sirena – 2015. godina
  • Iskorak – 2017. godina
  • Aladin – 2019. godina
  • Koncert “15. godina mladih Tuzle” – 2019. godina


U koprodukciji sa Teatrom Kabare Tuzla i Akademijom dramskih umjetnosti Tuzla, godine 2015. producirana je predstava “So je život” u režiji Vlade Keroševića.

Pjevački studio Mladih Tuzle uradio je songove za film Ruža (2016. godina).

Dodatno se Pjevački studio Mladih Tuzle prezentovao na različitim kulruno- umjetnčkim manifestacijama, sajmovima, seminarima, festivalima, smotrima, koncertima u gradu Tuzli i okolini.

Nakon procesa edukacije polaznici Pjevačkog studija će dobiti certifikat kojim se potvrđuje da su savladali obrađene oblasti.

UDRUŽENJE MLADI TUZLE
Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250014520074

Identifikacioni broj:
4209652740007

REZERVACIJE ULAZNICA

Informacije i rezervacije ulaznica za događaje vršite putem telefona +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Ulaznice preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.

Copyright Udruženje Mladi Tuzle © 2024. Sva prava zadržana.