Volonterski pokret - Mladi i renesansa

Udruženje „Mladi Tuzle“ Tuzla svake godine prepoznaje potrebe djece i mladih koji su aktivni članovi Udruženja te na osnovu internog istraživanja realizuje projekte u zajednici koji poboljšavaju uslove života djece i mladih u Tuzli i okolini. Ovaj projekat je fokusiran na mlade u gradu Tuzli koji žele iskoristiti svoje potencijale i slobodno vrijeme kako bi poboljšali svoju svakodnevnicu.

U 2021. godini uočen je smanjen broj mladih ljudi koji vjeruju u pozitivne strane volonterizma i koji volontiranjem stječu neophodne vještine za svoju budućnost i budućnost zajednice u kojoj žive. Sa ciljem promocije pozitivnih vrijednosti volonterizma u zajednici, isticanja pravih vrijednosti i benefita koje pojedinac dobija volontiranjem Udruženje bi u toku 2022.godine akcenat svog rada stavilo na pružanje edukativnih radionica za mlade koji bi podsticali volonterizam i aktivizam u zajednici.

Aktivnosti su počele obilježavanjem Međunarodnog dana mladih u augustu gdje su volonteri i članovi Mladih Tuzle

preuzeli inicijativu u organizaciji preuređenja prostora gdje će u nastavku realizovali svoje aktivnosti. U tom prostoru organizovaće se radionice životnih vještina koje su potrebne i neophodne mladima za dalji volonterski aktivistički rad.

Tako obučeni volonteri u saradnji sa liderima započeće proceduru akreditacije Udruženja „Mladi Tuzle“ za organizaciju dugoročnog volontiranja mladih. Na samom kraju projekta organizovaće se Sajam omladinskih nevladinih udruženja kako bi se svi mladi u Tuzli informisali o potencijalnim udruženjima u koje bi se mogli uključiti i dati svoj doprinos.

Generalni cilj projekta je doprinijeti poboljšanju uslova življenja mladih u Tuzli.

Specifični ciljevi su:

  • Povećati stepen omladinskog aktivizma u Tuzli
  • Urediti prostorne resurse za aktivizam mladih volontera
  • Edukovati i osposobiti mlade za primjenu životnih vještina pri aktivizmu u zajednici
  • Pokrenuti akreditaciju Udruženja “Mladi Tuzle” kao organizaciju za dugoročno volontiranje
  • Informisati mlade o omladinskim nevladinim organizacijama i poboljšati saradnju između omladinskih udruženja grada Tuzle

UDRUŽENJE MLADI TUZLE
Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250014520074

Identifikacioni broj:
4209652740007

REZERVACIJE ULAZNICA

Informacije i rezervacije ulaznica za događaje vršite putem telefona +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Ulaznice preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.

Copyright Udruženje Mladi Tuzle © 2024. Sva prava zadržana.