Udruženje „Mladi Tuzle“ Tuzla u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle
u okviru projekta „Očuvanje mentalnog zdravlja mladih“ koji se realizuje uz podršku Grada Tuzla i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona raspisuje K O N K U R S za najbolji literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona na temu „Nisi sam“


Na konkursu mogu ravnopravno učestvovati autori, učenici osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona uzrasta od 13 do 18 godina, a radovi se mogu dostaviti u svim literarnim izrazima (poezija, proza). Radovi mogu sadržavati najviše 2 000 karaktera kucanog teksta i trebaju se baviti temom mentalnog zdravlja mladih kao jedne od aktuelnih tema (preporuke, savjeti vršnjacima, iskustva, stavovi, mišljenja).

Radovi se dostavljaju putem email adrese:
udruzenjemladituzle@gmail.com
ili putem pošte na adresu:
Udruženje „Mladi Tuzle“ Tuzla
Envera Šiljka 19 – 75000 Tuzla
„Javni konkurs – očuvanje mentalnog zdravlja mladih – Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja“

Učeničke radove mogu poslati osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona ili učenici i roditelji. U svrhu rada potrebno je napisati ime i prezime autora, datum rođenja autora, kontakt autora, naziv škole i razred. Rok za dostavljanje radova je 12.12.2020. godine. Kopije radova sa zaštićenim imenom će biti dostavljeni Komisiji za izbor najboljih radova koja radove pregleda pod šifrom.

Rezultati konkursa će biti objavljeni do 20.12.2020. godine na web i facebook stranicama Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle.
Svim autorima radova i školama koji pošalju radove bit će dodijeljene zahvalnice za učešće u projektu, a Komisija će proglasiti tri najbolja literarna rada i dodijeliti tri specijalna priznanja za nagrađene autore i škole.

Dodjela priznanja će biti organizovana do kraja 2020. godine, ukoliko to bude dozvoljavala epidemiološka situacija, a ukoliko dodjela priznanja ne bude javna, ista će biti dostavljena poštom.
Na osnovu najboljeg literarnog rada, Udruženje „Mladi Tuzle“ i Pozorište mladih Tuzle zadržava pravo adaptacije i izrade scenarija za pozorišnu predstavu ili kratki film koji će se producirati u 2021. godini.

Dodatne informacije na: 387 61 365 600
Očekujemo vaše radove.
www.mladituzle.org

UDRUŽENJE MLADI TUZLE
Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250014520074

Identifikacioni broj:
4209652740007

REZERVACIJE ULAZNICA

Informacije i rezervacije ulaznica za događaje vršite putem telefona +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Ulaznice preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.

Copyright Udruženje Mladi Tuzle © 2024. Sva prava zadržana.