Theatre for change

U okviru „Harmony“ projekta koji je iniciran od strane „SanChild“ organizacije iz Švicarske, a podržan od strane Western Balkans Alumni Association, Rotary Club Sarajevo  i Rotary Club Genève International, Udruženje „Mladi Tuzle“ je imalo priliku učestvovati sa svojim predstavnikom na prvoj aktivnosti Harmony projekta „Trening za trenere“.

Nakon prve aktivnosti „Harmony“ projekta „SanChild“ organizacija je odlučila podržati 17 projekata širom Bosne i Hercegovine sa osnovnim ciljem postizanja veće inspiracije i motivacije za održavanjem i postizanjem mira te pravljenjem pozitivnih promjena u zajednici.

U okviru aktivnosti projekta „Theatre for change“, Udruženja „Mladi Tuzle“ u saradnji s Pozorištem mladih Tuzle je u periodu od septembra do decembra 2021. godine realizovalo:

Stručno usavršavanje

Stručno usavršavanje za dramske pedagoge koji rade sa djecom i mladima u Dramskom studiju za djecu mlade i odrasle u polju postizanja motivacije, dramske pedagogije, pravilne raspodjele vremena i kapaciteta djelovanja.

Susreti

30 susreta sa 24 mlade osobe s ciljem istraživanja problema u zajednici i dramsko – pedagoškog procesa sa mladima.

Pozorišne predstave

1 izvođenje pozorišne predstave nastale u produkciji Pozorišta mladih Tuzle.

Okrugli stol

1 okrugli sto sa srednjoškolcima iz Srednje „Savremeno- umjetničke škole“ Tuzla i glumcima iz predstave „Iza zidova“ koji su članovi Pozorišta mladih Tuzle.

Ostale informacije

Projekat je realizovan uz podršku Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla, Grada Tuzla, Centra za kulturu Tuzla, Rotary International, Rotary klub Sarajevo, Western Balkans Alumni Association.

U 2022. godini se nastavljaju aktivnosti projekta „Theatre for change“, a same aktivnosti podrazumijevaju obnavljanje predstave „Iza zidova“, edukaciju mladih o svjesnosti, identitetu, jačanju sopstvenih kapaciteta, izvođenje predstave uz radionice procesne drame za srednjoškolce i roditelje.

Važno je pričati i razvijati svijest, pokušati razumjeti i biti spreman reagovati. Dobrodošli da stvaramo zajedno promjene koje želimo vidjeti u društvu.

UDRUŽENJE MLADI TUZLE
Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250014520074

Identifikacioni broj:
4209652740007

REZERVACIJE ULAZNICA

Informacije i rezervacije ulaznica za događaje vršite putem telefona +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Ulaznice preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.

Copyright Udruženje Mladi Tuzle © 2024. Sva prava zadržana.