Jednosmjerna ulica

Predstava “Jednosmjerna ulica” nastala je kao rezultat rada na edukaciji djece i mladih u projektu Dramskog studija tokom 2009. godine.

Grupa je imala zadatak da kreira vlastiti, autorski scenarij koji bi se bavio analizom današnjeg položaja mladih u društvu, gdje su u fokusu problemi u studiranju, problemi zapošljavanja, porodičnim problemi, te položaj žene u današnjem društvu. Učesnici su jedan mjesec radili na kreiranju scenarija koji bi na neki način obuhvatio sve gore navedene teme i tako je nastao scenarij za predstavu “Jednosmjerna ulica”, koji je kasnije analiziran, urađena je podjela uloga među polaznicima i kako bi se započela rediteljsko-glumačka postavka predstave.

“Jednosmjerna ulica” paralelno prati život samohrane majke koja odgaja dvije kćerke, a koja je nezaposlena. Kćerke u toj fazi odrastanja imaju uobičajene tinejdžerske potrebe za izlascima, druženjima sa vršnjacima koje im ona, u nedostatku novca, ne može priuštiti. Iz razloga osiguravanja života svojoj djeci, ona pristaje da se prijavi da radi kao konobarica u jednom lokalu – diskoteci.

S druge strane priča prati i život ostalih uposlenika diskoteke Malibu, a koja je zapravo sve drugo samo ne diskoteka za mlade, već mjesto na kojem se “rastura” droga i gdje mlade žene rade kao prostitutke.

UDRUŽENJE MLADI TUZLE
Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250014520074

Identifikacioni broj:
4209652740007

REZERVACIJE ULAZNICA

Informacije i rezervacije ulaznica za događaje vršite putem telefona +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Ulaznice preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.

Copyright Udruženje Mladi Tuzle © 2024. Sva prava zadržana.