Organizovan prijem u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona za Amilu Beširović, predsjednicu Udruženja “Mladi Tuzle” i Adnana Mujkića, predsjednika Pozorišta mladih Tuzle

Nisi sam/a – Dodjela nagrada i otvaranje izložbe (FOTO)
January 16, 2021
GODIŠNJA PRIZNANJA MLADIH TUZLE ZA 2020.
April 20, 2021

Ministar Zlatan Muratović je u ime Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona organizovao svečani prijem za Amilu Beširović, predsjednicu Udruženja “Mladi Tuzle” i Adnana Mujkića, predsjednika Pozorišta mladih Tuzle.

Prijem je organizovan u povodu dobijanja Međunarodne nagrade za izniman doprinos dramskom i kazališnom odgoju u BiH i široj regiji ostvaren pokretanjem inicijativa i projekata, osnivanjem udruga i ustanova, te sustavnim promicanjem drame i kazališta kao moćnog sredstva građanskoga odgoja, multikulturne suradnje i suživota u višenacionalnim okružjima koju su od Hrvatskog centra za dramski odgoj dobili Adnan Mujkić i Amila Beširović.

Zahvaljujemo se Ministru Muratoviću na iskazanoj želji za nastavak naše saradnje sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona s kojim smo 2019. potpisali Sporazum o strateškoj saradnji.