Ne(t) games

Projekat Ne(t) games je realizovan u okviru Udruženja “Mladi Tuzle” u periodu od septembra do decembra 2018.godine.

Sveukupni cilj projekta bio je doprinos u poboljšanju uslova življenja mladih grada Tuzle.

U okviru projekta je obavljeno istraživanje trenutnog stanja i nivoa znanja i informisanosti srednjoškolaca Grada Tuzla o negativnim stranama interneta. Realizovana je početna anketa sa 650 mladih uzrasta od 14 do 29 godina o negativnim stranama korištenja interneta.

Na osnovu rezultata istraživanja napisan je scenarij za kratki filma „Virtuelni zatvor“ koji je u produkciji Udruženja nakon izbora glumačke ekipe i ekipe produkcije filma i snimljen.

Film Virtuelni zatvor – Fotogalerija

Film je prikazan za srednjoškolce koji su učestvovali u početnim anketama te je obavljeno istraživanje novog stanja i nivoa znanja i informisanosti o negativnim stranama interneta nakon odgledanog filma. Nakon prikazanog filma za srednjoškolce koji su učestvovali u anketama pojavio se veliki interes škola Tuzlanskog kantona za prikazivanje filma za učenike osnovnih i srednjih škola, nastavno osoblje, vijeća roditelja, pedagoške radnike, a sve sa ciljem preduhitrivanja prevelikih posljedica koje ovisnost o internetu može izazvati kod djece i mladih ukoliko se ne reaguje na vrijeme.

Film „Virtuelni zatvor“ je prikazan u okviru 15.godišnjice Mladih Tuzle i trenutno je na repertoaru za organizovane posjete škola i kolektiva uz prethodno dogovoren termin prikazivanja.

Koordinator projekta je Elmedin Alić, dugogodišnji član Udruženja i student Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Projekat je finansirao Grad Tuzla u okviru Granta za mlade 2018.

UDRUŽENJE MLADI TUZLE
Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250014520074

Identifikacioni broj:
4209652740007

REZERVACIJE ULAZNICA

Informacije i rezervacije ulaznica za događaje vršite putem telefona +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Ulaznice preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.

Copyright Udruženje Mladi Tuzle © 2024. Sva prava zadržana.