Jednosmjerna ulica

Predstava „Jednosmjerna ulica” nastala je kao rezultat rada na edukaciji djece i mladih u projektu Dramskog studija tokom 2009. godine.

Grupa je imala zadatak da kreira vlastiti autorski scenarij koji bi se bavio analizom današnjeg položaja mladih u društvu, problema u studiranju, problema zapošljavanja, porodičnim problemima, problemima položaja žene u današnjem društvu i slično.

Učesnici su jedan mjesec radili na kreiranju scenarija koji bi na neki način obuhvatio sve gore navedene teme i tako je nastao scenarij za predstavu „Jednosmjerna ulica”, koji je kasnije analiziran, urađena je podjela uloga među polaznicima i započeta je avantura rediteljsko-glumačke postavke predstave.

Jednosmjerna ulica paralelno prati život samohrane majke koja odgaja dvije kćerke, a koja je bez posla. Kćerke odrastaju i imaju uobičajene tinejdžerske potrebe za izlascima, druženjima sa vršnjacima koje im ona, u nedostatku novca, ne može priuštiti. Zato ona pristaje da se prijavi da radi kao konobarica u jednom lokalu – diskoteci.

S druge strane priča prati i život uposlenika diskoteke Malibu, koji su zapravo sve drugo samo ne diskoteka za mlade. To je mjesto na kojem se “rastura” droga i gdje mlade žene rade kao prostitutke. Upravo na jedno ovakvo mjesto dolazi i samohrana majka sa ciljem da radi kao konobarica.

Premijera: 22/23.7.2009. na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzle.

UDRUŽENJE MLADI TUZLE
Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250014520074

Identifikacioni broj:
4209652740007

REZERVACIJE ULAZNICA

Informacije i rezervacije ulaznica za događaje vršite putem telefona +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Ulaznice preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.

Copyright Udruženje Mladi Tuzle © 2024. Sva prava zadržana.