ITAW - Vrijedni pažnje u BiH

It Takes a World To End Violence Against Children je globalna kampanja organizacije World Vision International usmjerena ka zaustavljanju nasilja nad djecom.
Nasilje, u različitim pojavnim oblicima, utječe na više od milijardu djece širom svijeta i dešava se svaki dan, u svakoj zemlji i svakoj zajednici, a Bosna i Hercegovina u tome nije iznimka.

World Vision u BiH, skupa sam partnerima i saradnicima, vjeruje da je život bez naslja nad djecom moguć, te je sigurno i brižno okruženje za dijete ono za što se svesrdno, skupa zalažemo.

Kreirana u bliskoj saradnji sa djecom i mladima iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, ova kampanja u BiH nosi naziv „Vrijedni pažnje“. Donosi autentičan glas i jasnu poruku djece i mladih koji podvlače pravo na život dostojan djeteta i žele biti dio rješenja u eliminaciji nasilja nad i među djecom u njihovim porodicama, školama i zajednicama, sa fokusom na zanemarivanje.

Na lokalnom nivou, kampanja „Vrijedni pažnje“ se provodi u partnerstvu sa istoimenim pokretom mladih, koji okuplja 20 organizacija, udruženja i neformalnih grupa mladih iz 16 opština širom BiH. Do sada je, kroz čitav spektar kreativnih, edukativnih i zagovaračkih aktivnosti, učešće u kampanji učešće uzelo preko 45.000 djece i mladih, njihovih roditelja, nastavnika, te sektorskih profesionalaca posvećenih djeci. Dio pokreta „Vrijedni pažnje“ je i Udruženje „Mladi Tuzle“.

UDRUŽENJE MLADI TUZLE
Mjesto sigurnog odrastanja

Transakcijski račun:
(Raiffeisen bank dd BiH)
1610250014520074

Identifikacioni broj:
4209652740007

REZERVACIJE ULAZNICA

Informacije i rezervacije ulaznica za događaje vršite putem telefona +387 61 365 600 (svakim danom od 9.00h do 16.00h)

Ulaznice preuzeti na biletarnici Pozorišta mladih Tuzle.

Copyright Udruženje Mladi Tuzle © 2024. Sva prava zadržana.